Posted on

Négy új ággyal gyarapodott a szigetszentmiklósi Vadgesztenye Szociális Intézmény. Korábban ugyanis pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalhoz. Bár tizenkét ágyra kértek támogatást, ez a négy is nagy siker, hiszen ezek könnyebbé teszik az élethosszig ágyhoz kötöttek életét – mondta el Szabó József Szigetszentmiklós polgármestere.

Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár azt mondta: egyelőre csak egy ágyat hoztak, de néhány héten belül megérkezik a többi is. Az államtitkár hozzátette, ezeket az ágyakat Szegeden, a Csillag Börtönben fogvatartottak készítették.

Az ágyadományokon túl a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is kapott ajándékot. Összesen 70 tonna élelmiszert, köztük például burgonyát, almát, tojást, lisztet, csokoládét, szörpöt, sertészsírt is gyűjtött a Magyar Piac Szövetség. A magyar termelők felajánlásaiból Szigetszentmiklóson összesen 2012 csomagot állítottak össze. Ez jó a magyar kistermelőknek és a kisfeldolgozóknak, mert megismerik őket és a termékeiket, ugyanakkor jó a nagycsaládosoknak is, akik élvezhetik a felajánlásokat.


play-rounded-fill